<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватимевсі новини дня
Політика
Україна
22.10.2022 543

Частину українських студентів переведуть на бюджет: Зеленський розповів, кого саме

Деталі щодо цього рішення має оприлюднити Міністерство освіти і науки України.

14ec267a4e1e79c5be97b4597cd645d6_22.10.22

Президент України Володимир Зеленський повідомив 21 жовтня про переведення частини студентів із контрактної форми навчання в університетах і коледжах на бюджетну. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав у відеозверненні.

"Сьогодні уряд ухвалив важливе рішення, яке стосується десятків тисяч українських студентів. Тих, чий дім на тимчасово окупованій території або в районах поруч із фронтом, а також дітей загиблих захисників і захисниць України, членів сімей учасників бойових дій. Всі вони будуть переведені з контрактної форми навчання на бюджетну у наших університетах і коледжах", – розповів Зеленський.

Він додав, що деталі щодо цього рішення має оприлюднити Міністерство освіти і науки України.

Зміни для студентів під час війни

У липні міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що держава погасить заборгованості для студентів-контрактників з окупованих територій та зони бойових дій. Він інформував і про звільнення від оплати тих студентів, які перебували в окупації чи блокуванні раніше, і не можуть виплатити борг за навчання.

У Мінреінтеграції повідомили 12 жовтня про ухвалення урядом постанови про переведення на бюджетну форму навчання студентів, постраждалих від війни. Йдеться про ті категорії, які вище назвав Зеленський.

Зауважимо, напередодні радник Офісу президента Олексій Арестович заявив про неможливість наразі виїзду з України студентів, далекобійників та моряків. Усе через перспективу домобілізації для захисту існування держави.

Оценка материала:

5.00 / 1
Частину українських студентів переведуть на бюджет: Зеленський розповів, кого саме 5.00 5 1
Політика / Україна
22.10.2022 543
Еще материалы раздела «Україна»