<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
22.10.2022 481

В Україні рекордно підвищилися закупівельні ціни на молоко

Попри чудові показники зовнішньоторговельної діяльності в попередні місяці та той факт, що значна частина молока іде саме на експорт, темпи росту закупівельних цін на сировину на цьому фоні можна впевнено назвати стриманими.

Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька.

Зазначається, що станом на 10 жовтня середня закупівельна ціна на молоко екстра ґатунку склала 11,60 грн/кг без урахування ПДВ, що на 62 коп. вище ціни кінця вересня. Ціновий діапазон в залежності від розміру партії коливався від 10,20 до 12 грн/кг. Аналітики пояснюються таке зростання цін на цей ґатунок молока його затребуваністю на фоні збільшення кількості молокопереробних підприємств з «єврономером».

Для виконання контрактів підприємствам необхідне молоко високої якості. Вищий ґатунок подорожчав на 15 коп. — до 10,48 грн/кг. Ціновий коридор тримався у межах 9,50-11 грн/кг. Перший ґатунок також підтягнувся відразу на 35 коп. — до 10,13 грн/кг. Ціна на таке молоко коливалася від 9,16 до 11 грн. Середньозважена ціна трьох ґатунків проти показника кінця вересня піднялася на 37 коп. — до 10,73 грн/кг.

Аналітик пояснила, що високі ціни на молочні продукти, початок опалювального сезону та рецесія в ЄС впливають на укладання ф’ючерсних контрактів щодо поставок молочної продукції.

Об’єми майбутніх контрактів та ціни на імпорт української молочної продукції починають знижуватися. А враховуючи те, що Європа була основним торговим партнером для України, в короткостроковій перспективі ціни, швидше за все, вже не будуть показувати такого стрімкого росту.

«Разом із тим додатковими ризик-факторами для прогнозування ситуації на молочному ринку України на найближчі тижні стали наслідки посилення російської агресії та ракетні обстріли українських міст та наслідки можливих перебоїв у електропостачання як для молочних ферм, так і для заводів і торгівельних мереж», – йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні рекордно підвищилися закупівельні ціни на молоко 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.10.2022 481
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»