<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Політика
Україна
23.10.2022 392

Іран може надсилати додаткові дрони-камікадзе до РФ, - Блінкен

Іран може направити більше бойових безпілотників, щоб допомогти російським силам, які зазнають нестачі техніки, завдати ударів по цілям в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, яку приводить видання Bloomberg.

 

"Ми вважаємо, що Росія вже отримала десятки таких БПЛА з Ірану, і ще більше у розробці", - заявив Блінкен.

Блінкен сказав, що США працюють над протидією зусиллям Ірану та зміцнюють здатність України відбивати атаки. Раніше він критикував залежність Росію від Ірану в експорті зброї, як ознаку розпачу на тлі спроб США запровадити санкції та підірвати російську промисловість.

"Ми намагаємось запобігти незаконному обігу зброї, у тому числі БПЛА, скрізь, де ми можемо їх побачити, знайти та заблокувати. Ми продовжуємо нарощувати обороноздатність наших партнерів, у тому числі в Україні, від використання БПЛА чи будь-яких інших систем озброєнь, якими може займатися Іран", - додав держсекретар.

Нагадаємо, що США не бачать зацікавлення Росії у припиненні війни в Україні.

Також США пригрозили Ірану санкціями за передачу дронів-камікадзе Росії.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у розмові зі своїм іранським колегою Ібрагімом Райсі наголосив, що його країна активно протидіятиме закупівлям зброї Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іран може надсилати додаткові дрони-камікадзе до РФ, - Блінкен 5.00 5 1
Політика / Україна
23.10.2022 392
Еще материалы раздела «Україна»