НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2022 502

У МОЗ назвали вакцини, якими вагітні можуть щеплюватися проти COVID-19

Для вагітних жінок вакцини є безпечними, їх можна вводити протягом будь-якого триместру. Щеплення захищають від важкого перебігу коронавірусу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

"Не потрібно відкладати вакцинацію до пологів. Якщо ви вагітні та були щеплені раніше, вам слід зробити бустерну дозу", - зазначають медики.

У МОЗ підкресили, що останні дослідження показали, що вакцинація майбутніх мам також дає захист новонародженим до 6 місяців.

"Для щеплення вагітних і жінок, які годують грудьми, віддають перевагу мРНК-вакцинам - Comirnaty/Pfizer-BioNTech та Moderna. Але якщо їх немає, можна використовувати вакцину Janssen", - додали у міністерстві.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ назвали вакцини, якими вагітні можуть щеплюватися проти COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2022 502
Еще материалы раздела «Суспільство»