<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
24.10.2022 403

Молдова зіткнеться з дефіцитом електроенергії через удари РФ по Україні, - міністр

Починаючи з понеділка, 24 жовтня Молдова зіткнеться з дефіцитом електроенергії. Однією з причин є удари Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра інфраструктури Молдови Андрія Спину у Facebook.

"Із 24 жовтня через атаки Росії на енергосистему України та скорочення обсягів постачання газу "Газпромом" у нашій країні виникне дефіцит електроенергії. Комерційні контракти, підписані SA Energocom, не покривають всього споживання з 07:00 до 23:00", - зазначив він.

Міністр закликав мешканців Молдови економити електроенергію для того, щоб не було потреби вводити примусові відключення.

"Звернення до підприємців та ділового середовища: відключіть рекламне або декоративне освітлення, змініть час виробництва, по можливості використовуйте індивідуальні генератори", - закликав Спину.

За його словами, уряд Молдови 24 жовтня планує вжити заходів щодо економії електроенергії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни посилили удари по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Так, 22 жовтня, у низці областей виникли проблеми зі світлом через масований удар окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Молдова зіткнеться з дефіцитом електроенергії через удари РФ по Україні, - міністр 5.00 5 1
Політика / Світ
24.10.2022 403
Еще материалы раздела «Світ»