<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2022 498

В Ірані вбито полковника КВІР, який міг відповідати за постачання дронів до РФ

Полковника Корпусу вартових Ісламської революції було вбито 25 жовтня, вдень у місті Захедан, столиці іранського Белуджистану на південному сході країни.

_imeni_1_1910_1300x820_1_1300x820_1_650x410_26.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на іранське інформаційне агентство Tasnim.

Офіцер КВІР, полковник Молашахі був убитий у машині, де сидів поряд з одним із командирів організації "Басідж" Джавадом Кіха. Останній також убитий. Цей підрозділ мобільних "яничарів" режиму звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

За деякими даними, ці ж люди, зокрема, відповідали за постачання іранських дронів-камікадзе Російської Федерації.

Раніше стало відомо, що президент Ізраїлю під час візиту до США оприлюднить докази щодо використання росіянами іранських безпілотників у війні на території України.

Також нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що президент України Володимир Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: з демократичним світом, або з тими, хто заплющує очі на російський терор.

Крім того, Зеленський дорікнув Ізраїлю в альянсі Росії та Ірану. За його словами, цей їхній альянс не відбувся, якби свого часу політики в Ізраїлі ухвалили лише одне рішення, про яке Україна просила.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Ірані вбито полковника КВІР, який міг відповідати за постачання дронів до РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
26.10.2022 498
Еще материалы раздела «Світ»