<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2022 536

Собчак втекла з Росії: ведуча стала підозрюваною у справі "Ростеху"

Собчак ввела в оману оперативників, купивши квитки до Дубая та Туреччини, хоча сама вирушила через Білорусь до Литви.

da812112c5258dc053251192f7f38870_27.10.22

Російська телеведуча та політикиня Ксенія Собчак виїхала з країни, а її комерційний директор Кирило Суханов та ексголовний редактор журналу "Татлер" Аріан Романовський були затримані в Москві. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські медіа.

Романовського і Суханова підозрюють у вимаганні, і обом мають 26 жовтня обрати запобіжний захід.

Водночас у справі про вимагання відбулися обшуки в елітному котеджному селищі "Горки-8", де мешкала сама Собчак. Вона стала підозрюваною у справі про здирництво в держкорпорації "Ростех", повідомили у правоохоронних органах. За це їй загрожує до 15 років колонії.

"Собчак підозрюється за п. "б" ч. 3 ст. 163 КК РФ (вимагання з метою отримання майна в особливо великому розмірі). Потерпілим у справі проходить посадова особа "Ростеху", – сказало джерело серед правоохоронців.

Затримати Собчак за місцем проживання не вдалося. За повідомленнями російських медіа, вона вирушила до Мінська і звідти – до Литви.

Також повідомляється, що нібито за добу до обшуків у Суханова Собчак була попереджена про це, тому встигла перетнути кордон.

Водночас телеведуча заплутала оперативників, придбавши перед від'їздом різні авіаквитки.

"Вона виїхала з Москви ще вночі [у вівторок]. При цьому вона вчора купила авіаквитки через Інтернет до Дубая, сьогодні – до Туреччини. Це вона зробила, щоб заплутати оперативників. У підсумку ж вона в'їхала до Литви через Білорусь", – повідомило джерело.

Інформацію про свій від'їзд вона не підтверджувала, але і не спростовувала.

Зауважимо, в Мережі з’явилося відео обшуку в автомобілі Собчак. На кадрах зафіксовано, як оперативники перевіряють салон та оглядають бардачок Mercedes V-класу. За цим стежить чоловік ведучої Костянтин Богомолов.

Нагадаємо, на початку жовтня Собчак, яка нібито виступає проти війни в України, влаштувала скандал у Грузії через гасло "Слава Україні".

Оценка материала:

5.00 / 2
Собчак втекла з Росії: ведуча стала підозрюваною у справі "Ростеху" 5.00 5 2
Політика / Світ
27.10.2022 536
Еще материалы раздела «Світ»