<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штрафвсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2022 873

Піонтковський дав прогноз, хто і коли знесе режим Путіна

У росіян зникло бажання воювати, і їхнє невдоволення владою зростає.

444c80c43928d6a3b65889bc7b69de8c_27.10.22

Після поразки РФ у війні проти України мобілізовані росіяни повернуться додому та знесуть режим Володимира Путіна. Пише ТСН. 

Таку думку висловив російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський на каналі Freeдом.

"З 25 мільйонів (заявлений мобілізаційний ресурс РФ – ред.) переважна більшість воювати не хочуть. Усіх, хто хотів – уже поховали. Уникнути мобілізації хотіли усі. Виїхало, одними оцінками, 200 тисяч, а максимально сягає 700. Виїхали люди, які мають гроші, закордонні паспорти, професійні навички, що дозволяють працювати за кордоном... А в "мобіки" потрапила "робітничо-селянська Росія"... В окраїнних районах Росії, особливо національних околицях — бурятів, тувінців, дагестанців із великим задоволенням мобілізують. І навіть ув'язнених, негромадян Росії, середньоазіатських мігрантів", — наголосив він.

Політолог провів паралелі з революцією 1917 року в Російській імперії:

"Коли вцілілі "мобіки" повернуться після поразки Росії, як селянські "мобіки" 1917 року повернулися з гвинтівками до Петрограда, тоді в Росії виникне справжній соціальний вибух і революційна ситуація. Коли їх ще більше поляже в українських полях, і Росія зазнає поразки, "мобіки", що повернулися, із задоволенням підуть пограбувати Рубльовку. Знайдуться у них чудові лідери і проповідники і із задоволенням розправляться з цією владою".

На думку Піонтковського, поразка у війні — це єдиний чинник, який "може завдати поразки російській владі".

Нагадаємо, раніше директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський розповів, що оточення президента Росії Володимира Путіна починає "розгойдувати човен", щоб змусити його обрати собі наступника і піти у відставку.

Ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко спрогнозував, що оточення Путіна незабаром почне вести за його спиною переговори із Заходом про капітуляцію.

Своєю чергою, російський опозиціонер Марк Фейгін розповів, що Володимир Путін відчайдушно хоче посадити Україну за стіл переговорів, щоб виграти час для посилення військ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Піонтковський дав прогноз, хто і коли знесе режим Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
27.10.2022 873
Еще материалы раздела «Світ»