<
НОВИНИ ДНЯ: Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
27.10.2022 882

Майже половина Києва може залишитися без світла: що сталося і до чого готуватися

Аби уникнути повного знеструмлення в Києві внаслідок високого рівня дефіциту електроенергії - відключення світла будуть довшими та масованішими.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу компанії-постачальника електроенергії з групи ДТЕК Yasno.

Як пояснює пресслужба, внаслідок нічної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі Київської області, в регіоні спостерігається різке погіршення ситуації з енергопостачанням.

"Дефіцит електроенергії в Києві може складати 30%. Для вашого розуміння, зазвичай Київ споживає 1 000-1 200 МВт. Наразі орієнтовна наявна потужність складає 600-800 МВт. Тобто, майже пів Києва може залишитися без світла", - додає ДТЕК.

Аби уникнути повного знеструмлення, оператори обмежуватимуть споживання електроенергії за вказівками Укренерго. Це означає, що відключення відтепер будуть більш тривалими та масованішими.

"Графіки ймовірних стабілізаційних відключень наразі неактуальні", - додає пресслужба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Майже половина Києва може залишитися без світла: що сталося і до чого готуватися 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
27.10.2022 882
Еще материалы раздела «Столиця»