<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2022 826

На скільки точний прогноз погоди: синоптик розповів, чи можна планувати події за 2 – 3 місяці

У всьому світі люди часто планують важливі події орієнтуючись на прогноз погоди. Директор Укргідрометцентру розповів, чи взагалі варто так робити.

Найточніший прогноз – це той, який дають на наступну годину. Про це в інтерв'ю журналістам 24 каналу розповів метеоролог Микола Кульбіда.

Якому прогнозу погоди можна довіряти

Чим більше часу проходить, тим більше псується якість прогнозу. Нормальну якість прогнозування можна забезпечити на 3 – 5 днів. Таким прогнозам можна повністю довіряти. Однак Кульбіда зазначив, що в кожному конкретному місці можуть бути відмінності від обіцяної погоди.

Прогнози, які дають на понад 5 днів, є орієнтовними. Їх можна використати лише для загального планування.

Наприклад, треба посіяти поле. Ви берете прогноз, дивитесь на 10 – 15 днів і вибираєте час для сівби. Але там можуть бути нюанси,
– зазначив метеоролог.

Чому прогноз на кілька місяців – це байка

Водночас прогнозам на 1 – 2 місяці взагалі довіряти не можна. Адже в умовах стрімких кліматологічних змін ніякі народні методи чи довготривалі прогнози не працюють. Кульбіда називає їх "байками".

Щодо короткотривалих прогнозів синоптик закликав довіряти Укргідрометцентру. Адже це єдиний національний орган в Україні. Саме він забезпечує інформацією уряд та місцеві відомства.

Оценка материала:

5.00 / 1
На скільки точний прогноз погоди: синоптик розповів, чи можна планувати події за 2 – 3 місяці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2022 826
Еще материалы раздела «Суспільство»