<
НОВИНИ ДНЯ: На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінецьвсі новини дня
Політика
Світ
28.10.2022 481

Путін особисто наказав Шойгу розганяти істерику з "брудною бомбою"

У своєму виступі диктатор знову ніс нісенітницю про "ядерні провокації України".

c95b86b94a74f7bc0dcbb25e8cc70d5b_28.10.22

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що особисто наказав своєму міністру "напади" Сергію Шойгу зателефонувати західним країнам і заявити про нібито створення Україною "брудної бомби". Пише ТСН. 

Про це він заявив на засіданні дискусійного клубу Валдай.

У своєму виступі диктатор знову ніс нісенітницю про "ядерні провокації України".

"Ми ж не випадково оприлюднили дані спецслужб, що готується якийсь інцидент із "брудною бомбою". Це я наказав Шойгу зателефонувати своїм колегам і поінформувати про можливу провокацію з "брудною бомбою", – зізнався Путін.

Диктатор запевнив, що нібито навіть знає приблизно, де роблять "брудну бомбу". Він запевняє, що технології, які є в Україні, дозволяють зробити таку зброю із залишків ядерного палива.

Путін звинуватив українську сторону у тому, що Київ нібито хоче "замести сліди" створення цієї зброї до приїзду інспекції від МАГАТЕ.

"МАГАТЕ хоче приїхати і перевірити ядерні об'єкти України. Ми за. Тому що ми знаємо, що київська влада зараз робить усе, щоб замити сліди цієї підготовки. Вони працюють над цим", — цинічно збрехав глава країни-агресора.

Також він запевнив, що РФ не чинить провокації з ядерною зброєю. За словами диктатора, у цих провокаціях "сенсу немає ніякого – ні політичного, ні військового".

Чому заяви РФ про "брудну бомбу" — нахабна брехня

Путинський режим поширює у світі нісенітницю про те, що Україна нібито готує "брудну бомбу" і хоче застосувати її на своїй території. Міжнародна спільнота зовсім не вірить у брехливі звинувачення Кремля.

А ось американський генерал Бен Годжес попереджає: заяви Росії про "брудну бомбу" можуть свідчити про підготовку до "операції під чужим прапором". Імовірно, Путін може сам застосувати ядерну зброю, щоб звинуватити в цьому Україну.

Водночас, російський публіцист Андрій Піонтковський припустив, що Путін вирішив провести гучну кампанію із "брудною бомбою", щоб відвернути увагу від відступу з Херсона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін особисто наказав Шойгу розганяти істерику з "брудною бомбою" 5.00 5 1
Політика / Світ
28.10.2022 481
Еще материалы раздела «Світ»