<
НОВИНИ ДНЯ: Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденковсі новини дня
Політика
Світ
29.10.2022 399

США знімуть з озброєння найпотужнішу ядерну бомбу: в чому причина

Сполучені Штати Америки вирішили зняти з експлуатації термоядерну гравітаційну бомбу B83-1 через зростання витрат на її обслуговування.

b_83_twitter_com_atomicanalyst_650x410_29.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на оборонну стратегію США.

"Гравітаційна бомба B83-1 буде знята з експлуатації через збільшення обмежень на її можливості та зростання витрат на обслуговування", - сказано у документі.

Зазначається, що у найближчій перспективі США будуть використовувати наявні можливості для утримання важких і глибоко захованих цілей під загрозою.

Окрім того, Пентагон, працюючи зі своїми міжвідомчими партнерами та керуючись існуючими концепціями, розробить тривалий потенціал для покращеного ураження таких цілей.

Зазначимо, що B83 - це термоядерна гравітаційна бомба змінної потужності, розроблена США наприкінці 1970-х років і надійшла на озброєння в 1983 році. Її максимальна потужністю 1,2 мегатонни тротилу.

Зазначимо, що у Стратегії національної оборони США Росію внесли в список постійних ризиків в ключових сферах, в тому числі, і в ядерній.

Оценка материала:

5.00 / 1
США знімуть з озброєння найпотужнішу ядерну бомбу: в чому причина 5.00 5 1
Політика / Світ
29.10.2022 399
Еще материалы раздела «Світ»