<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2022 410

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на суму $275 млн — там будуть переважно боєприпаси для підтримки контрнаступу Збройних Сил України на південному напрямку.

Про це повідомляє агентство The Associated Press з посиланням на неназваних високопосадовців у Вашингтоні.

Пентагон відправить Україні новий пакет озброєнь, щоб підтримати зусилля ЗСУ щодо витіснення російських окупантів із ключових районів на півдні перед наближенням зими.

За словами чиновників США, очікується, що в новому пакеті не буде важких озброєнь — натомість Україна отримає запаси боєприпасів для вже наявних систем, зокрема HIMARS.

Офіційні особи зазначили, що новий пакет буде надано відповідно до повноважень президента США Джо Байдена, що дозволить Пентагону швидко взяти зброю із власних запасів і відправити її до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
США нададуть Україні новий пакет військової допомоги 5.00 5 1
Політика / Україна
28.10.2022 410
Еще материалы раздела «Україна»