<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.10.2022 453

Роботодавці повертають зарплати до довоєнного рівня

Український бізнес відновлюється швидше, ніж це було у попередні кризи. Багато підприємств уже платять довоєнну зарплату.

Про це повідомляє експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua.

«Якщо під час кризи 2014/2015 років компанії повернулися до докризового рівня зарплат влітку 2016 року, то через 7 місяців повномасштабної війни в Україні більшість роботодавців відзначають, що виплачують своїм співробітникам довоєнний рівень заробітної плати в національній валюті», — йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами аналізу, лише третина роботодавців виплачує своїм працівникам скорочену зарплатню. Серед тих, хто скорочував компенсаційні виплати працівникам, 11,6% зменшили оклади на 16-30%. Окрім того, 7,8% скоротили зарплату на 31-50%. Більш ніж на 50% відбулося скорочення окладів у 6,1% компаній.

Більшість підприємств переглянули підходи до виплати бонусів та премій. Повною мірою відмовилися від додаткових виплат кожна п'ята компанія (20,8%). Чверть (25,1%) були змушені скоротити додаткові виплати. 42,5% компаній зберегли бонуси та премії на довоєнному рівні. 2,6% роботодавців знизили фіксовану частину заробітної плати, але збільшили бонуси. Позитивні зміни у матеріальній мотивації мали місце лише у 2,6% роботодавців.

Щодо зарплати на найближчі півроку, то чверть (28,2%) опитаних роботодавців не можуть спрогнозувати ситуацію та виплати.

Чверть підприємств та організацій (28,6%) мають намір утримати зарплати на довоєнному рівні. Кожна десята компанія планує поступове підвищення зарплат до довоєнного рівня.

Позитивні зміни планує кожна п'ята компанія — 10,7% опитаних роботодавців готуються до підвищення окладів окремим ключовим співробітникам, 11% компаній планують підвищення усім співробітникам.

2% компаній, на жаль, готуються до подальшого скорочення заробітної плати протягом півроку. 7% роботодавців вже скоротили зарплати, подальше їх зниження не планується, як і підвищення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Роботодавці повертають зарплати до довоєнного рівня 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.10.2022 453
Еще материалы раздела «Економіка»