<
НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив нову заяву по Україні, назвавши Путіна "жорстоким тираном"  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грози  Пів України накриють грози: яка погода очікує нас у неділю 26 травня  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні  Дощі, грози та пориви вітру: якими будуть останні травневі вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
29.10.2022 1075

В Україні змінили правила виїзду за кордон для людей з інвалідністю: що нового

Кабмін вніс зміни до Правил перетину державного кордону для громадян України з інвалідністю.

_kordon_punkt_propusku_korchova_krakovets_gettyimages_3_650x410_29.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram представника Кабінету міністрів у Верховній раді Тараса Мельничука.

Так, новою постановою виключено із переліку документів, що дають право на перетин кордону особам з інвалідністю, довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією згідно з формою первинної облікової документації № 157-1/о. Цей тип довідки названий таким, що не містить даних, що дозволяють ідентифікувати особу під час перетину кордону.

Раніше ми писали, що новий пункт пропуску "Ніжанковичі – Мальховіце" на кордоні України та Польщі планують відкрити до кінця 2022 року. Спочатку він працюватиме для вантажівок.

Також нагадаємо, раніше уряд зняв обмеження щодо кількості виїздів за кордон для осіб з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні змінили правила виїзду за кордон для людей з інвалідністю: що нового 5.00 5 2
Політика / Україна
29.10.2022 1075
Еще материалы раздела «Україна»