<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
30.10.2022 889

Airbus стурбована безпекою польотів своїх літаків у РФ: в чому причина

Французька авіакомпанія Airbus стурбована питанням безпеки польотів своїх літаків у Росії, оскільки санкції не дозволяють повітряним суднам отримувати запасні деталі або оновлювати програмне забезпечення.

_samolet_flickr_com_12_650x410_30.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву виконавчого директора компанії Гійома Форі, яку приводить видання Bloomberg.

"Ми стурбовані умовами технічного обслуговування, оскільки насправді літаки багато літають", - заявив Форі.

Він заявив, що через санкції вони не можуть по-справжньому контролювати та підтримувати російських клієнтів так, як це роблять з іншими клієнтами у звичайний час.

"І це дійсно викликає деякі побоювання щодо безпеки", - додав Форі.

Санкції, введені незабаром після лютневого вторгнення в Україну, не дозволяють виробникам підтримувати російські авіакомпанії, хоча перевізники продовжують експлуатувати свої парки літаків виробництва Airbus, а також Boeing Co.

Орендодавці літаків також були постраждали, оскільки близько 400 літаків, які були здані в оренду російським компаніям, не можуть залишити країну без дозволу Росії.

Нагадаємо, що після введення санкцій ЄС і США проти російської авіації через вторгнення Росії в Україну, 78 літаків російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

Також у разі поломки літака десь в РФ його не можуть відремонтувати з офіційними запчастинами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Airbus стурбована безпекою польотів своїх літаків у РФ: в чому причина 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.10.2022 889
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»