НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Росія
30.10.2022 1123

Путін намагається відновити авторитет Шойгу: експерти пояснили, навіщо

Путін контролює публічні виступи Шойгу.

Диктатор Росії Володимир Путін намагається реабілітувати імідж міністра оборони РФ Сергія Шойгу в інформаційному просторі, щоб протистояти зростанню впливу так званої радикальної групи силовиків, яка критикує Міноборони. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку фахівців, Путін міг би сам оголосити про закінчення мобілізації, а не на зустрічі з Шойгу або доручити голові Міноборони завершити невдалу мобілізацію самостійно. Утім, як зазначається, їхня інсценована публічна зустріч узгоджується з нещодавнім сплеском появи Шойгу у ЗМІ.

"Наприклад, між 23 і 26 жовтня Шойгу провів кілька публічних телефонних розмов зі своїми турецькими, китайськими та західними колегами. Ці резонансні зустрічі відрізняють Шойгу та російське вище військове командування від  силовиків , які не мають такого рангу чи авторитету, незважаючи на свою популярність у російському інформаційному просторі. Навесні та влітку Шойгу дуже мало з’являвся на публіці. Присутність Шойгу в інформаційному просторі залежить від схвалення Кремля, оскільки Путін може контролювати, коли і чи виступає Шойгу публічно", - йдеться в повідомленні.

Водночас, вказується, що "конкуренти Шойгу-силовики" вільно спілкуються зі ЗМІ та контролюють власні Telegram-канали.

Нагадаємо, що диктатор РФ Володимир Путін і міністр оборони РФ Сергій Шойгу 28 жовтня оголосили про припинення російської військової мобілізації. Шойгу заявив, що надалі будуть набирати лише добровольців і контрактників. За словами Шойгу, Росія нібито мобілізувала 300 тисяч осіб. Водночас в ISW вважають, що мобілізація Росії навряд чи суттєво вплине на російську бойову міць на фронті.

Як повідомлялося, "Медуза" з посиланням на джерела заявила, що у Кремлі почали готуватися до передвиборчої кампанії 2024 року, за підсумками якої диктатор Володимир Путін має знову очолити країну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін намагається відновити авторитет Шойгу: експерти пояснили, навіщо 5.00 5 2
Політика / Росія
30.10.2022 1123
Еще материалы раздела «Росія»