<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
30.10.2022 498

Зеленський пояснив, через що українські біженці не можуть повертатися додому

Питання ППО є найактуальнішими для України, адже на землі окупанти нічого не можуть зробити з Україною.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російські війська постійними ракетними ударами і атаками дронами-камікадзе не дають українцям, які виїхали за кордон, повертатися додому. Пише ТСН. 

Про це український лідер заявив під час спілкування зі студентами та представниками професорсько-викладацького складу Єльського 

За словами Зеленського, питання протиповітряної та протиракетної оборони є найактуальнішими для України.

"Питання протиповітряної та протиракетної оборони є найактуальнішими. Вони змушують наших людей не повертатися додому. Для нас важливо, щоб поверталися сім'ї і діти, але нам треба їх захищати", - висловився президент.

Зеленський сказав, що будь-які системи ППО важливі, адже вони збережуть життя мирних людей.

"Для нас це пріоритет. Будь-які системи важливі, вони збережуть життя наших людей. ... США є лідерами, вони задають тренд цієї допомоги. На землі Росія з нами нічого зробити не може. Від перших днів війни я говорив про закриття неба. А це ППО, ПРО і авіація. Саме цього нам не вистачає. Допомогти захистити нам наше небо", - додав Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомляв, що щоденно працює з партнерами для того, щоб посилити протиповітряну оборону України та інші оборонні можливості.

У зверненні у ніч проти 28 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що лише за дві доби російські окупанти випустили у бік України понад 30 дронів. За його даними, українські захисники не допустили прориву ворожих "шахідів" углиб країни й приземлили 23 дрони. Крім того, було знищено ворожу керовану авіаційну ракету Х-59, два ударних вертольоти Ка-52 і черговий штурмовик Су-25.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив, через що українські біженці не можуть повертатися додому 5.00 5 2
Політика / Україна
30.10.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»