<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фаршівсі новини дня
Політика
Світ
30.10.2022 864

В Росії усунули з посади командувача військами в Україні Лапіна, якого критикував Кадиров

Кадиров не раз дорікав Лапіну за провали окупантів на фронті.

97354cce5f71a38b81119c718c3360b9_30.10.22

В Росії усунули з посади генерал-полковника Олександра Лапіна, який був командувачем угрупуванням військ "Центр" у війні проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомляють засоби російської пропаганди з посиланням на знайомі з кадровим рішенням джерела.

Зауважимо, що Лапіна неодноразово критикував лідер Чечні Рамзан Кадиров. Зокрема, напередодні він звинуватив генерал-полковника у прориві українських військ у районі лінії оборони населених пунктів Терни, Торське та Ямполівка Донецької області.

Окрім того, на початку жовтня Кадиров звинуватив Лапіна у втраті окупантами Лимана Донецької області.

За словами українського журналіста Юрія Бутусова, Кадиров та засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин використовують поразки російської армії як привід поставити у військове керівництво своїх людей, свого міністра оборони і тим самим посилити свій вплив. Саме тому обоє накинулися з критикою на Лапіна.

Нагадаємо, Лапін був призначений на посаду на початку вересня після звільнення попереднього командування у зв’язку з провалами Росії на фронті в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Росії усунули з посади командувача військами в Україні Лапіна, якого критикував Кадиров 5.00 5 2
Політика / Світ
30.10.2022 864
Еще материалы раздела «Світ»