<
НОВИНИ ДНЯ: РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФ  Синоптикиня попередила про заморозки: де суттєво опуститься температура  Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданкувсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.10.2022 456

У Нацбанку прозвітували про ситуацію на валютному ринку

Ситуація на валютному ринку в Україні стабілізувалася. На думку експертів Нацбанку, на це вплинули дії НБУ, збільшення надходжень експорту та міжнародної допомоги Україні.

Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ.

«Зокрема операції з підкріплення банків готівковим доларом та євро, збільшення можливості громадянам купувати валюту з подальшим вкладенням її на депозит та збільшення обсягу готівкової валюти, який банк може запропонувати населенню, послабили тиск на готівковому ринку», — йдеться у звіті.

У третьому кварталі НБУ продовжував здійснювати валютні інтервенції для підтримки курсової стабільності та забезпечення стійкості економіки. Але при цьому чистий продаж іноземної валюти скоротився, порівняно з ІІ кварталом, до 5,3 млрд доларів (з 9,5 млрд доларів).

Крім коригування офіційного курсу гривні, цьому сприяли збільшення пропозиції з боку аграрного сектору завдяки роботі «зернового коридору», нижчі обсяги купівлі валюти імпортерами енергоресурсів, а також значні обсяги продажу іноземної валюти урядом на міжбанківському валютному ринку.

Крім того, додатковий стабілізуючий вплив для міжбанківського валютного ринку мало зменшення обсягів монетизації бюджету до 30 млрд грн на місяць у липні-вересні (зі 105 млрд грн у червні).

Оценка материала:

5.00 / 1
У Нацбанку прозвітували про ситуацію на валютному ринку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.10.2022 456
Еще материалы раздела «Економіка»