<
НОВИНИ ДНЯ: Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардепвсі новини дня
Політика
Світ
31.10.2022 984

За сміливість українського народу. Зеленського нагородили премією Oxi Courage Award

Сміливість українського народу у боротьбі з агресією РФ відзначена нагородою Oxi Courage Award. Щорічну премію отримав президент України Володимир Зеленський.

__zelenskiy_lito_president_gov_ua_14_650x410_31.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу президента України.

Нагороду вручав радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван послу України Оксані Маркарової.

"Путін недооцінив ключовий фактор – народ України. Від Харкова до Херсона українці виборюють свою свободу", - зазначив Салліван під час нагородження.

Президент України також подякував уряду та народу США за допомогу у боротьбі українського народу за свою свободу.

"Коли виникає загроза свободі, вона стосується людей де завгодно. Коли свободи десь зменшується, її зменшується у всього людства. І тому потрібна сміливість усіх! Достатня сміливість, щоб протистояти терору і карати тих, хто руйнує світ на планеті", - заявив Зеленський.

Премія Oxi Day Award щорічно вручається чоловікові та жінці, які зробили сміливі дії, що сприяли просуванню чи збереженню свободи та демократії.

Раніше ми писали, що український народ від імені Зеленського став лауреатом премії Сахарова. Нагорода вручається щорічно Європейським Парламентом.

Оценка материала:

5.00 / 2
За сміливість українського народу. Зеленського нагородили премією Oxi Courage Award 5.00 5 2
Політика / Світ
31.10.2022 984
Еще материалы раздела «Світ»