<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про заморозки  Газові війни. Як РФ виманила в України кораблі, літаки та ракети і звідки космічні "борги"  У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
02.11.2022 505

Росія перекинула до Білорусі винищувачі з "Кинджалами" - британська розвідка

Росія перекинула до Білорусі 2 винищувачі, здатні переносити ракети "Кинджал".

9ac09fdf30f0e8bce99a40347a63e9a8_02.11.22

За повідомленням розвідки Великої Британії, Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, які здатні нести ракети "Кинджал". У розвідці вважають, що таким чином РФ подає сигнал Заходу та дедалі більше втягує Білорусь у війну. Пише ТСН. 

Про це йдеться у розвідогляді Міноборони Великої Британії.

"Фото показали, що 2 літаки-перехоплювачі МіГ-31К, ймовірно, були припарковані на аеродромі Мачулищі в Білорусі 17 жовтня, а поряд з ними  у земляному насипі розмістили великий контейнер, у якому можуть перебувати ракети повітряного базування AS-24 KILLJOY "Кинджал")", - йдеться в  повідомленні.

Зазначається, що раніше "Кинджали" загалом були на озброєнні у Білорсуі, а Росія взяла їх на озброєння 2018 року.

"Найімовірніше, РФ розгорнула ракети для того, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як дедалі більш втягнену у війну країну", - вважає британська розвідка.

Нагадаємо, що за повідомленням української військової розвідки, вже цього місяця РФ може застосувати в Україні іранські балістичні ракети з дальністю до 700 кілометрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія перекинула до Білорусі винищувачі з "Кинджалами" - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Світ
02.11.2022 505
Еще материалы раздела «Світ»