<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
02.11.2022 1409

На зміну "бойовим комарам" прийшли українські диво-безпілотники: Путін ляпнув чергову дурницю про атаки суден Україною

Путін заявив, що Україна атакує кораблі 6-метровими безпілотниками з 500 тоннами вибухівки.

c8424f4a85e5dc0a2bbfcc68a15f64d2_02.11.22

Російський президент Путін вчергове збентежив суспільство своїми заявами. Так, він заявив, що РФ призупинила "зернову угоду", бо Україна "довбає" безпілотниками кораблі. Пише ТСН. 

Відео заяви Путіна виклали в Мережі.

"Ці безпілотники – і підводні, і повітряні безпілотники – вони частково йшли у коридорі, яким вивозиться зерно з України. І таким чином вони створили загрозу і для наших кораблів, які мають гарантувати безпеку вивезення зерна, і для цивільних суден, які цим займаються. А ми зобов'язалися забезпечити цю безпеку. А якщо – ви мене вибачите за простоту виразів – якщо Україна довбає по цих судах? Винні ми. Так само, як усі зараз там тріскотять із приводу того, що робить Росія, не згадуючи про те, чим це спричинено. А спричинено це створенням загрози для цього гуманітарного коридору", - сказав Путін.

Він додав, що такі українські БпЛА становлять загрозу для кораблів РФ, і для цивільних суден, а мовляв, Росія зобов'язалася забезпечити безпеку цих суден.

"Ми не говоримо про те, що ми припиняємо свою участь у цій операції, ні, ми говоримо про те, що ми зупиняємо. Одним із організаторів цієї роботи був генеральний секретар ООН, і співробітники ООН беруть активну участь у цій роботі, за що ми їм вдячні, безумовно. Але нехай тоді вони проведуть роботу з Україною – Україна має гарантувати, що загроз для цивільних суден та для суден забезпечення Росії не створюватиметься. Це ж не жарти. Цей підводний апарат – 6 метрів завдовжки, на мою думку, 500 тонн там вибухівки. Потрапить там ні від зерна, ні від корабля нічого не залишиться. А винні будемо ми", - сказав Путін.

Слід додати, що за технічними характеристиками в 6-метрові безпілотники важко вмістити 500 тонн вибухівки, тож заяви Путіна про  такі українські БпЛА викликають великі сумніви.

Нагадаємо, що Путін заявив, що РФ готова почекати на мирні переговори з Україною та назвав це "доброю волею". Він також поскаржився, що з ним ніхто не хоче домовлятись.

Оценка материала:

5.00 / 4
На зміну "бойовим комарам" прийшли українські диво-безпілотники: Путін ляпнув чергову дурницю про атаки суден Україною 5.00 5 4
Політика / Світ
02.11.2022 1409
Еще материалы раздела «Світ»