НОВИНИ ДНЯ: Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларіввсі новини дня
Політика
Україна
02.11.2022 966

Не просто камікадзе. В "Укроборонпромі" розкрили подробиці про новий БПЛА для ЗСУ

Державний концерн "Укроборонпром" вже незабаром випустить нові ударні безпілотники для Збройних сил. Вітчизняні БПЛА відрізнятимуться від іранських "Шахедів" багатофункціональністю.

_viyskovi_keruyut_bpla_kvadrokopterom_facebook_co_02.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова представника компанії Олега Болдирєва в ефірі програми "Час: Online".

Він розповів, що держконцерн розробляє не просто дрон-камікадзе на кшталт "Shahed-136", а багатофункціональний апарат. Військові зможуть швидко замінити модулі, щоб підготувати БПЛА до виконання різних бойових завдань, включаючи розвідку та коригування вогню.

За розрахунками розробників, новий український дрон зможе нести 70-75 кг корисного навантаження. При чому ця вага може повністю складати боєголовка з вибухівкою - у такому випадку дрон можна направити GPS-координатами для нанесення потужного удару.

При цьому військові зможуть зменшити бойову частину для встановлення камери, системи зв'язку та іншої електроніки, щоб проводити розвідку та коригувати вогонь.

За словами Болдирєва, апарат зможе пролетіти близько 1 тисячі кілометрів. Однак дальність його польоту буде залежати від палива, двигуна та типу безпілотника. Оскільки розвідувальний дрон може ефективно працювати, доки сигнал досягає станції керування. А під час керування дроном-камікадзе не потрібен зворотний зв'язок з оператором, тому він може летіти, доки не закінчиться паливо або поки його не зіб'ють.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" анонсував появу на озброєнні ЗСУ боєприпасу, який здатний вражати цілі на відстані до 1000 км. Також у компанії розповіли про технічні характеристики новинки. Детальніше про новий БПЛА - можна прочитати тут .

Оценка материала:

5.00 / 2
Не просто камікадзе. В "Укроборонпромі" розкрили подробиці про новий БПЛА для ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
02.11.2022 966
Еще материалы раздела «Україна»