<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Світ
02.11.2022 978

"Жартувати не варто": американський офіцер розповів, який сигнал США надіслали Росії

У Вашингтоні розуміють, що мають справу з країною-терористом.

6770d1370ce3b8c096ce3897f996d65c_02.11.22

Перекидання до Європи американської авіаносної ударної групи на чолі з авіаносцем USS Gerald Ford стане серйозним попередженням для Росії, яка тероризує Україну та весь світ. Пише ТСН. 

Про це заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

На запитання, який сигнал Штати надсилають Росії, американський офіцер відповів, що США займають "дедалі агресивнішу позицію", і це "в інтересах усього світу, не лише України".

"Потрібно бути абсолютним ідіотом, щоб не розуміти, що Росія — країна-терорист, вона не може перемогти Україну на полі бою, і вже досить давно перейшла на терористичні акції проти України, проти мирного населення, проти інфраструктури... Росія також вважає, що якщо вона погрожуватиме ядерною бомбою, не подаючи енергію до Європи або погрожуючи голодом в Африці та Азії, не допускаючи туди українське зерно та кукурудзу, то таким чином може змусити весь світ та Україну до переговорів чи здачі", — зазначив він.

Як наголосив Табах, "коли виходить наша ударна авіанесуча військово-морська група — це ціла армада, з якою жартувати не варто...".

"Тому я думаю, що туди підійшли — мовляв, Росіє, хочете ви брати участь чи ні (у "зерновій угоді" — ред.), проводитимете теракти чи ні, ми будемо поряд і стежитимемо, щоб ви себе так не поводили. Тому що українці вам щоразу надирають дупу", — додав капітан першого рангу ВМС США у відставці.

Нагадаємо, авіаносна ударна група США на чолі з новим атомним авіаносцем USS Gerald Ford в середині листопада прибуде до Європи.

На борту авіаносця знаходяться 90 літаків і гелікоптерів, зокрема новітні винищувачі F-35C. Ударна група зайде на базу в Портсмуті на півдні Англії. Також з авіаносцем до Великої Британії прибудуть кілька есмінців, ракетний крейсер і ударний атомний підводний човен.

4 жовтня найновіший і найдосконаліший американський авіаносець USS Gerald Ford вирушив у своє перше бойове чергування з Норфолка, штат Вірджинія, щоб провести тестування корабля і для тренувань із союзниками з Північної Америки та Європи.

Зазначимо, що сьогодні у Середземному морі, в акваторії Адріатики, також є авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS George Bush. Американський контрадмірал Денніс Воллес заявляв, що USS George HW Bush готовий протистояти Росії, якщо зіткнеться з таким викликом.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Жартувати не варто": американський офіцер розповів, який сигнал США надіслали Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
02.11.2022 978
Еще материалы раздела «Світ»