<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.11.2022 505

До опалювального сезону готові 94% закладів освіти - Шкарлет

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет запевнив, що близько 94% закладів освіти по всій Україні вже готові до опалювального сезону.

Про це Шкарлет сказав в ефірі телемарафону єдиних новин, передає Укрінформ.

"Якщо, наприклад, наприкінці минулого тижня готовність закладів освіти до опалювального сезону була на рівні 91%, то сьогодні це вже 94%. В розрізі категорій закладів освіти: коледжі готові на 81%, це в цілому по країні, заклади професійно-технічної освіти - на 92%, загальної середньої освіти, де найбільше учасників освітнього процесу, - 94%, дошкільна освіта - 95%“, - розповів Шкарлет.

Він уточнив, що у Києві та 13 регіонах до опалювального сезону заклади освіти готові стовідсотково і ще в семи регіонах - на 90% та вище.

Стосовно організації навчального процесу в укриттях у зимовий період очільник МОН зазначив: "Якщо температурний режим в укритті не буде відповідати санітарним нормам, то за рішенням педради і директора заклад освіти може бути переведений на цей час на дистанційні заняття".

Міністр додав: якщо в закладах освіти не буде світла чи тепла, то примушувати дітей до очного навчання не будуть.

За даними МОН, які навів Шкарлет, згідно з висновками перевірок комісій, 72% шкіл готові до очного навчання.

На безпекові умови в закладах загальної середньої освіти на наступний рік в бюджеті передбачена субвенція у розмірі 1,5 млрд грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
До опалювального сезону готові 94% закладів освіти - Шкарлет 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.11.2022 505
Еще материалы раздела «Суспільство»