<
НОВИНИ ДНЯ: У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Українівсі новини дня
Політика
Україна
03.11.2022 546

Кулеба назвав прийнятне закінчення війни для України

Прийнятним закінченням війни Росії проти України буде вихід окупаційних військ з усієї території нашої держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу в інтерв'ю Сadenaser.

Він зазначив, що Україна має багато елементів, які вона намагатиметься реалізувати, але "абсолютний мінімальний знаменник - Росія не знаходиться на території України".

На запитання, чи означає це вихід російських військ з усіх окупованих територій, включно з Кримом, Кулеба відповів ствердно.

"Так, і я думаю, що ми повинні припинити наголошувати на Криму, тому що Крим нічим не відрізняється від Донецька чи Луганська. Це лише частина України. Коли журналісти роблять цей наголос, кажучи "включно з Кримом", вони створюють враження, ніби Крим - це щось справді особливе, до якого слід ставитися інакше", - сказав він.

За словами Кулеби, так бути не повинно, бо Крим - це просто частина території України.

"І як би не ставилася до цього Росія чи будь-яка інша країна, ми не повинні втручатися в цей наратив, який говорить, що це особлива територія, до якої потрібно ставитися по-особливому", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба назвав прийнятне закінчення війни для України 5.00 5 1
Політика / Україна
03.11.2022 546
Еще материалы раздела «Україна»