<
НОВИНИ ДНЯ: Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.11.2022 403

Депутати відклали пенсійну реформу

Парламент відтермінував розгляд законопроєкту, що передбачає запровадження накопичувальної пенсійної системи, на невизначений час.

Про це повідомив перший заступник голови Податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

"І поки №2683 про впровадження накопичувальної пенсійної системи розглядатися в найближчі дні не буде. Відклали на невизначений час для подальших консультацій", – написав він у Telegram.

Як раніше повідомлялося, законопроєкт щодо пенсійної реформи планувалося розглянути в парламенті цього тижня.

Згідно представленому наприкінці 2021 року проєкту пенсійної реформи від Міністерства фінансів, передбачатиметься відрахування внесків у розмірі 1% від зарплати на особистий накопичувальний рахунок.

У накопичувальному рівні пенсійної системи братимуть участь громадяни, яким на момент його запуску буде менше 55 років. Для тих, кому на момент запуску накопичувального рівня буде 55 років і більше, пенсійна система ніяк не зміниться.

Передбачалося, що розмір внесків до накопичувального рівня у перший рік його функціонування становитиме 1% від заробітної плати. Джерелом його сплати буде 22% ЄСВ, який зменшать на відповідну суму. Тобто запровадження другого рівня пенсійної системи не має створити додаткового податкового навантаження ні на роботодавців, ні на працівників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Депутати відклали пенсійну реформу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.11.2022 403
Еще материалы раздела «Економіка»