<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Політика
Росія
05.11.2022 539

Путін пообіцяв "мобікам" та контрактникам одноразові виплати: за скільки окупанти готові вмирати в Україні

Йдеться про одноразову виплату в розмірі 195 тисяч рублів.

3cbdc4b753fe135faaf25eb55b04a59b_05.11.22

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про одноразову виплату 195 тисяч рублів мобілізованим та іншим громадянам, які заключили контракт під час "спецоперації" в Україні та проходять військову службу у ЗС РФ. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, які публікують указ господаря Кремля від 2 листопада.

В указі зазначається, що одноразова виплата в розмірі 195 тисяч рублів належить "військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом". А нижче у тексті також зазначається, що виплати наводяться і для "громадян, призваних на військову службу по мобілізації".

У Росії починаються мітинги мобілізованих через невиплату обіцяних коштів

У Кремлі обіцяли виплатити кошти усім мобілізованим, однак у РФ закінчуються гроші. Як йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни, влада Росії зіткнулася з труднощами щодо виплат військовим. Ці проблеми посилюють соціальне напруження.

Російські телеграм-канали повідомляють про численні мітинги, на яких мобілізовані протестують та вимагають обіцяних їм грошей. Подібний протест був зафіксований в Ульяновську, а також у Чувашії, де російський місцевий чиновник кричав до мобілізованих протестувальників, що влада не обіцяла їм виплату 300 000 рублів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін пообіцяв "мобікам" та контрактникам одноразові виплати: за скільки окупанти готові вмирати в Україні 5.00 5 2
Політика / Росія
05.11.2022 539
Еще материалы раздела «Росія»