<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
05.11.2022 901

Росія відродила загороджувальні загони та практику розстрілу дезертирів, - британська розвідка

Через низький моральний дух і небажання воювати російські сили почали розгортання "загороджувальних загонів" або "блокуючих частин".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter .

Як зазначається у зведенні, ці підрозділи загрожують солдатам, що відступають, щоб змусити їх до наступу, і використовувалися російськими військами в попередніх конфліктах.

За даними британської розвідки, останнім часом російські генерали хочуть, щоб командири застосовували зброю проти дезертирів, зокрема, можливо, дозволяли стріляти у відмовників після попередження. Генерали також, мабуть, хотіли б тримати оборону аж до смерті.

"Тактика розстрілу дезертирів, ймовірно, свідчить про низьку якість, низький моральний дух і недисциплінованість російських сил", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки , за останні три місяці російська армія змогла захопити лише два українські села.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія відродила загороджувальні загони та практику розстрілу дезертирів, - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Світ
05.11.2022 901
Еще материалы раздела «Світ»