НОВИНИ ДНЯ: США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні  Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
07.11.2022 1662

Росія на порозі демографічної катастрофи: в країні-агресорці масово зникли молоді чоловіки

Через розв’язану Кремлем війну в Україні росіяни гинуть на полі бою та втікають від мобілізації за кордон.

4e4f7b520e808b0b131181100761a617_07.11.22

Росія мала величезний гендерний дисбаланс до вторгнення в Україну. Демографи кажуть, що результати перепису 2021 року покажуть, що в Росії на 10,5 мільйона жінок більше, ніж чоловіків. Війна, розв’язана Путіним в Україні, ще більше знизить народжуваність у Російській Федерації. Пише ТСН. 

Як повідомляє Bloomberg, подвійним ударом для російської демографії є те, що російські чоловіки у “первинному дітородному віці” вмирають в Україні або тікають від Путіна.

За офіційною інформацією Кремля, в межах мобілізації до російської армії було призвано близько 300 000 чоловік , 82 000 з яких вже в Україні. Вважається, що ще 300 000 росіян втекли в інші країни, щоб уникнути призову.

Пентагон  оцінив  у серпні, перед осіннім контрнаступом Києва, що Росія зазнала в Україні близько 80 000 втрат, включаючи поранених військових.

Московський демограф Ігор Єфремов стверджує, що продовження війни в Україні та мобілізаційних зусиль до кінця наступної весни було б “катастрофічним” для Росії.

Від середини 2023 року до середини 2024 року це призведе до зниження народжуваності до 1 мільйона, а коефіцієнт народжуваності знизиться до 1,2 дитини на жінку – найнижчого показника за останніх понад 20 років. Щоб утримувати населення стабільним без міграції, потрібен рівень народжуваності щонайменше 2,1.

Науковий співробітник Міжнародної лабораторії народонаселення та здоров’я Олена Чурілова прогнозує, що в короткостроковій перспективі “в умовах невизначеності багато пар відкладуть народження дітей на деякий час, поки ситуація не стабілізується". За її словами, у  2023 році в Росії очікується подальше зниження народжуваності.

Тим часом, як повідомляє The New York Times, суттєво зросла кількість завантажень додатків для знайомств у країнах, куди втекли російські чоловіки - у Вірменії, Грузії, Туреччині та Казахстані.

Найімовірнішим результатом війни Путіна  стане демографічна катастрофа в Росії. Навіть ті російські чоловіки, яким справді вдасться повернутися, зазнають величезних проблем від посттравматичного стресового розладу та інших проблем зі здоров’ям, а також участі в хвилях злочинності, подібних до тих, які були після афганської та чеченської воєн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія на порозі демографічної катастрофи: в країні-агресорці масово зникли молоді чоловіки 5.00 5 2
Політика / Світ
07.11.2022 1662
Еще материалы раздела «Світ»