НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Політика
Світ
07.11.2022 481

Україна очолила Комісію зі збереження морських живих ресурсів Антарктики

Україна прийняла головування у Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики.

630_360_1547102165-672_07.11.22

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Важлива перемога України в науковій сфері. В Австралії завершилось 41-е засідання Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики, під час якого Україна прийняла головування в цій організації", - ідеться у повідомленні.

Україна вперше очолила комісію із часу набуття членства в організації у 1994 році. Новим її головою став Віталій Цимбалюк – український дипломат, колишній посол України в Республіці Чилі.

"Для нас це можливість відстоювати наукові та рибогосподарські інтереси в Антарктиці. Окрім того, для екологічних, океанологічних та біологічних досліджень у морських водах Антарктики планують залучити наше науково-дослідне судно "Ноосфера", - зазначив Шкарлет.

Також Україна продовжує представляти у Південному океані свій рибальський флот на двох видах промислу, завдяки чому Антарктика залишається важливим рибопромисловим регіоном.

"В умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України промисел в Антарктиці є єдиною можливістю забезпечити українців власною продукцією. Навіть у складних умовах війни Україна робить активний внесок у збереження антарктичних морських екосистем і відстоює власні інтереси на міжнародній арені", - наголосив Шкарлет.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада біля української полярної станції "Академік Вернадський" випала рекордна кількість снігу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна очолила Комісію зі збереження морських живих ресурсів Антарктики 5.00 5 1
Політика / Світ
07.11.2022 481
Еще материалы раздела «Світ»