НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Світ
07.11.2022 522

В Угорщині відповіли Путіну, чи є в них територіальні претензії до України

В Угорщині заявили, що хочуть припинення війни.

5dc70e06269111ae3141a8eb6db06055_07.11.22

МЗС Угорщини відреагувало на заяви російського диктатора Путіна про те, що в Угорщині, Польщі та Румунії можуть бути свої територіальні претензії до України. Там наголосили, що така риторика Кремля лише поглиблює військовий конфлікт. Пише ТСН. 

Про це пише угорське видання index.hu.

"Ми не вважаємо правильними заяви, що поглиблюють військовий конфлікт. Замість подібних заяв необхідне негайне припинення вогню і мирні переговори", - заявили в МЗС у відповідь на заяву Путіна.

Заяви Путіна про "територіальні претензії" Польщі, Румунії та Угорщини до України і реакція цих країн

Російський диктатор Володимир Путін напередодні заявив, що нібито "Угорщина, Румунія та Польща" мають свої територіальні претензії до України і "українцям варто про це задуматись".

У Польщі засудили заяви диктатора, наголосивши, що Путін навмисно поширює фейки, які сам же і вигадав.

У Румунії також засудили заявили Путіна, наголосивши, що ця країна підтримує територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

"МЗС наголошує, що загарбницька війна, розпочата Росією 24 лютого, є серйозним і брутальним порушенням принципів міжнародного права, у тому числі суверенітету та територіальної цілісності України", - повідомили в румунському МЗС.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Угорщині відповіли Путіну, чи є в них територіальні претензії до України 5.00 5 2
Політика / Світ
07.11.2022 522
Еще материалы раздела «Світ»