<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Світ
08.11.2022 488

У Молдові прибічники проросійської партії влаштовують антиурядові протести: українські захисники ретельно моніторять ситуацію

У сусідній з Одещиною і Вінниччиною Молдові прибічники проросійської партії "Шор" влаштовують антиурядові протести.

d296367f3761a1e17fe29bcd125ffcb5_08.11.22

Таким чином у Молдові Росія використовує прихованих, що працюють під прикриттям, агентів спецслужб для розхитування ситуації в країні.

Про це пише оперативне командування «Південь». Пише ТСН. 

Побоюючись симпатики українцям від мешканців Молдови, Москва хоче максимально використати соціальне незадоволення людей: через економіку схилити уряд Молдови на свій бік.

«Але ці соціально-політичні авантюри не мають успіху. Контингент російських військ наразі не несе критичної загрози з боку Придністров’я. Але Сили оборони України ретельно моніторять ситуацію», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що російський диктатор Володимир Путін знову розхитує ситуацію в Молдові, щоб вдарити Україні в спину.

Падіння російських ракет у Молдові

10 жовтня 2022 російські ракети перетнули повітряний простір Молдови. Офіційні представники країни висловили Росії протест і закликали поважати суверенітет Молдови.

31 жовтня, уламки російської ракети, яка хотіла влучити в українську ГЕС, знову впали на територію Молдови.

У Міноборони Молдови заявили, що незаконних польотів у своєму повітряному просторі не помітили. А вже у МЗС Молдови засудили обстріли України та відреагували на падіння уламків ракети на їхню територію.

У відповідь на дії Росії Молдова висилала дипломата РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Молдові прибічники проросійської партії влаштовують антиурядові протести: українські захисники ретельно моніторять ситуацію 5.00 5 2
Політика / Світ
08.11.2022 488
Еще материалы раздела «Світ»