<
НОВИНИ ДНЯ: НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2022 1075

Що зробить Путін після виведення військ з Херсона – експерт відповів

Найімовірніше, до зими російські війська відійдуть з Херсона.

389d2060ce3a910b953a72e9946a5544_08.11.22

Російський диктатор Володимир Путін може відвести армію РФ з Херсона, а потім заявити про "перемир’я". Пише ТСН. 

Пр це в ефірі Радіо НВ розповів міжнародний оглядач Іван Яковина.

За його словами, найімовірніше, до зими російські війська відійдуть з Херсона, а диктатор Путін використає це як жест "миролюбства".

"З Херсона, ймовірно, буде виведено війська, після чого Путін скаже: "Я оголошую перемир’я в односторонньому порядку". Тобто Росія припиняє всі бойові дії, відбиватиметься, але сама не наступатиме. І пропонує розпочати Україні всеосяжні переговори щодо постійного завершення конфлікту. Скажуть: "Ми готові до компромісів! Чекаємо миру і тільки миру! І, як жест доброї волі (театральна пауза), ми навіть залишаємо Херсон, хоча з політичної точки зору це наша територія. Нам важко, але заради того, щоб укласти мир, ми навіть на такі жертви йдемо", - зазначив Яковина.

Як пояснив міжнародний оглядач, у найближчі тижні Путін виводитиме війська з тих ділянок фронту, де їх важко тримати, і спробує вибивати зі зручних місць українців.

Ситуація у Херсонській області

Після деокупації понад 90 населених пунктів у жовтні, ЗСУ трохи сповільнили наступ у Херсонській області через несприятливі погодні умови.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань вважає, що ЗСУ зможуть деокупувати Херсон вже у листопаді.

Наталія Гуменюк попередила, що російські загарбники можуть готувати пастку для ЗСУ в Херсонській області, створюючи ілюзію "відходу".

Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський вважає, розповів, що на правому березі Дніпра ще залишається велика кількість російських військових. Вони переважно базуються за межами Херсона.

Оценка материала:

5.00 / 3
Що зробить Путін після виведення військ з Херсона – експерт відповів 5.00 5 3
Політика / Україна
08.11.2022 1075
Еще материалы раздела «Україна»