<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
Політика
Світ
08.11.2022 577

Провал на полі бою змушує Путіна сигналізувати про готовність до переговорів – Жданов

Володимир Путін чудово усвідомлює поразки своєї армії на війні.

d8454ae3a0f2291d0fa24ef85e053e1b_08.11.22

Президент Росії Володимир Путін змінив свою позицію і відчайдушно хоче переговорів з Україною. Адже він усвідомлює, що російська армія зазнає поразки на полі бою, а військова міць – нерівносильна. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Офіцери намагаються донести до Путіна реальну картину справ і пояснюють, що ЗС РФ на сьогоднішній день втратили наступальний потенціал повністю, а завтра вони втратять і оборонний потенціал. Навіть той мільйон мобілізованих, яких Путін мріє зібрати, не воюватиме. Вони просто розбіжаться. Путін це розуміє і говорить про те, що він готовий до переговорів. Це ж повторюють і його чиновники Пєсков, Лавров і так далі.  В принципі, вони навіть згодні переговори провести з нашим президентом. Раніше вони його не бачили взагалі як сторону. Для Путіна важливі не сенс і зміст цих переговорів, а факт. Справа в тому, що однією з умов буде тимчасове припинення вогню, що гарантує Путіну відстрочку програшу в цій війні", - пояснив Жданов.

Нагадаємо, на думку міжнародного оглядача Івана Яковини, найімовірніше, до зими російські війська відійдуть з Херсона, а Путін заявить про "перемир’я".

Заяви РФ про нібито відновлення переговорів з Україною

На початку повномасштабного вторгнення делегації РФ та України проводили декілька раундів переговорів щодо можливості припинення бойових дій. Однак зустрічі сторін у Білорусі не принесли ніяких результатів.

Проте вже на початку жовтня російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито готовність на мирні переговори з Україною та назвав це "доброю волею".

Згодом президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не хоче сідати за стіл переговорів, а заяви про готовність до них – це брехня.

Російський опозиціонер та публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Путін усілякими способами намагається досягнути перемир'я, щоб заморозити ситуацію. Йому потрібно якось припинити наступ ЗСУ та потік зброї до України.

В уряді України також заявили, що говорити про можливість переговорів з Росією можна тоді, коли окупанти покинуть незаконно захоплені українські землі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Провал на полі бою змушує Путіна сигналізувати про готовність до переговорів – Жданов 5.00 5 2
Політика / Світ
08.11.2022 577
Еще материалы раздела «Світ»