<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2022 5467

Новоград-Волинському хочуть повернути історичну назву: пропозиція вже в Раді

У Верховній раді України пропонують повернути місту Новоград-Волинський Житомирської області його історичну назву - Звягель.

_mezentseva__1__650x410_08.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на постанову №8179, зареєстровану в Верховній раді.

Авторами постанови виступили Андрій Клочко ("Слуга народу"), Віталій Безгін ("Слуга народу") і Ігор Гузь (безпартійний). У пояснювальній записці вказується, що Житомирська обласна рада звернулась до Верховної ради з пропозицією перейменувати Новоград-Волинський на Звягель, а також змінити назву Новоград-Волинського району на Звягельський.

Зазначимо, що назву Звягель місто мало з ХV ст. У 1793 році після другого розділу Речі Посполитої населений пункт перейшов під управління Російської імперії та був перейменований на місто "Новоград-Волинський".

В Комітеті Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримли подання про перейменування.

Нагадаємо, що у Київраді на засіданні 27 жовтня ухвалили рішення про перейменування ще понад 40 вулиць, провулків та площ, які пов'язані з Росією та радянським минулим.

Оценка материала:

5.00 / 4
Новоград-Волинському хочуть повернути історичну назву: пропозиція вже в Раді 5.00 5 4
Політика / Україна
08.11.2022 5467
Еще материалы раздела «Україна»