<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2022 740

Морська піхота РФ за два дні в Україні втратитила більше, ніж за першу чеченську війну – Forbes

Російська армія на Донеччині втратила багато живої сили та техніки.

cc3fb3ebe77a9963e7ade7e76b177432_09.11.22

Російська 155-та гвардійська бригада морської піхоти втратила понад 60 солдати у спробах наступу на сході України. Безуспішний штурм українських позицій тривав близько двох днів. Пише ТСН. 

Про це пише Forbes.

Як зазначається у публікації, російська морська піхота представляє найкращу частину нинішньої армії Російської Федерації. Водночас підготовкою мобілізованих новобранців у Росії наразі займаються менш компетентні та досвідчені бійці.

"Приречена російська атака була націлена на український гарнізон у Павлівці, за 45 км на південний захід від Донецька на Донбасі на сході України. Гарнізон відбив атаку російських військ", — пише джерело з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Повідомляється, що 155-та бригада піхоти Тихоокеанського флоту воює на території України від початку повномасштабного вторгнення. Протягом останніх місяців вона була ключовим поєднанням на східному напрямку.

Після провальної спроби взяти Київ, 155-ту гвардійську бригаду морської піхоти відступила на територію Білорусії, після чого була відправлена на Донбас.

"У тих небагатьох місцях, де наступають російські війська — Павлівка, а також Бахмут — вони зазнають великих втрат… і нічого не отримують", — зазначає видання.

Нагадаємо, за добу ЗСУ ліквідували ще 710 окупантів та збили ворожий літак. Станом на 8 листопада загальні бойові втрати серед особового складу ворога становлять близько 77 170 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Морська піхота РФ за два дні в Україні втратитила більше, ніж за першу чеченську війну – Forbes 5.00 5 1
Політика / Україна
09.11.2022 740
Еще материалы раздела «Україна»