НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2022 682

ГУР про наступ на Херсон: потрібен час, щоб його відбити

У ГУР Міноборони України оцінили тривалість боїв за тимчасово окупований Херсон. Там заявили, що ЗСУ потрібен час, щоб відбити місто.

flickr_com_ministryofdefenceua_4jpg_10_650x410_10.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника ГУР Міноборони Вадима Скібіцького в інтерв'ю La Repubblica.

На питання, навіщо окупанти евакуювали мирних жителів, Скібіцький відповів: "По-перше, тому що так легше вести бойові дії. По-друге, щоб відсікти інформацію, яку ми отримуємо від партизанів. По-третє, тому що вони дотримуються принципу Радянського Союзу: депортація населення. Буде введено бурят, щоб цей край став не тільки проросійським, а й повністю російським. Те саме зробили в Криму, з татарами".

При цьому він розповів, що Херсон обороняють від 30 до 50 тисяч окупантів, і українським військам буде потрібен час, щоб відбити його.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна аналізувала, чи готова Росія залишити Херсон і що відбувається на фронтах у Донецькій області.

Також повідомлялося, що Кремль вважає ймовірним втечу російської армії з Херсона і готується до цього. Пропагандистам уже роздали методички, щоби виправдати відступ.

Оценка материала:

5.00 / 1
ГУР про наступ на Херсон: потрібен час, щоб його відбити 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2022 682
Еще материалы раздела «Україна»