<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2022 712

"Я не вірю в дипломатичні домовленості": експерт розповів, як звільнять Крим

Експерт наголосив, що Крим можна звільнити від окупації Росії лише військовим шляхом.

e80e1bc617e7c9d4e301a5ff0e8dc995_10.11.22

Український півострів Крим, який Росія окупувала 2014 року, можна звільнити лише військовим шляхом, дипломатичні переговори не матимуть сенсу.

Таку думку в ефірі Еспресо висловив військовий експерт Петро Черник. Пише ТСН. 

"Головною стратегічною метою для України є звільнення усіх тимчасово окупованих територій. І я не вірю в ніякі дипломатичні домовленості по Криму як такі. Взагалі є дуже хибний наратив, що дипломати щось вирішують. Дипломати є лише посередниками між центрами сили й тими людьми, які насправді приймають рішення. Крим може бути звільнений лише військовим шляхом", - наголосив експерт.

Петро Черник також додав, що "війна – це завжди шлях обману", і нагадав про блискучу операцію Збройних сил України на Харківському напрямку.

Деокупація Криму

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що ЗСУ почнуть звільняти від окупантів Крим вже наступного року.

Буданов також вважає, що війна в Україні може закінчитися до літа 2023 року.

Колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес також прогнозує, що українські військові деокупують Крим до середини 2023 року.

Останнім часом у Криму все почастішали випадки "бавовни".

Так, вранці 29 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна влада міста повідомила, що Чорноморський флот РФ "відбивав атаку безпілотників" над Севастопольською бухтою.

Згодом стало відомо, про серйозні пошкодження російських кораблів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Я не вірю в дипломатичні домовленості": експерт розповів, як звільнять Крим 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2022 712
Еще материалы раздела «Україна»