<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Європа
09.11.2022 403

Єврокомісія виділить Україні до кінця місяця 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія планує виділити Україні до кінця листопада 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Ще 500 млн євро буде виділено у грудні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса на сайті Єврокомісії .

Згідно із заявою, з початку війни Європа мобілізувала 19,7 млрд євро для підтримки України, більшість яких надходить у вигляді макрофінансової допомоги.

"Ми вже виділили 4,2 млрд євро До кінця місяця ми збираємося виділити ще 2,5 млрд євро", - написав Домбровскіс.

За його даними, ще 620 млн євро було виділено у вигляді грантів для підтримки бюджету України.

Крім того, країни ЄС надали військову допомогу у розмірі 3,1 млрд євро в рамках Європейського фонду миру та місію військової допомоги на підтримку України з бюджетом 100 млн євро на витрати, спрямовані на навчання 15 тисяч солдатів як перший крок.

"Вся ця підтримка доповнюється безпрецедентною солідарністю держав-членів ЄС з людьми, які рятуються від війни в Україні, з яких понад 4 мільйони отримали тимчасовий захист у ЄС", - додав Домбровскіс.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія виділить Україні до кінця місяця 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги 5.00 5 1
Політика / Європа
09.11.2022 403
Еще материалы раздела «Європа»