<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2022 389

Допомога від ЄС у розмірі 18 млрд євро допоможе покрити значну частину дефіциту бюджету, – Шмигаль

Надання Європейським Союзом Україні нового пакету допомоги в розмірі 18 млрд євро у наступному році допоможе покрити значну частину дефіциту бюджету, який становить 38 млрд доларів.

Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Дуже важлива ініціатива, яка підтримає економічну стабільність нашої держави та зміцнить фундамент нашої майбутньої перемоги. Кошти допоможуть покрити значну частину дефіциту бюджету, який складе 38 млрд доларів", – йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр подякував президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за лідерство, а також виконавчому віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу та уряду Чехії за рішуче адвокатування цієї ініціативи в ЄС.

Нагадаємо, сьогодні Європейська Комісія оголосила план надання Україні регулярної макрофінансової допомоги в обсязі до 1,5 млрд євро щомісяця. Загальна сума допомоги складає у 2023 році 18 млрд євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Допомога від ЄС у розмірі 18 млрд євро допоможе покрити значну частину дефіциту бюджету, – Шмигаль 5.00 5 1
Політика / Україна
09.11.2022 389
Еще материалы раздела «Україна»