<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
10.11.2022 399

Байден порадив перевірити зв'язки Маска з іншими країнами

Президент США Джо Байден вважає, що зв’язки Ілона Маска з іншими країнами "варті того, щоб до них придивитися".

Про це він заявив на пресконференції в Білому домі в середу, повідомляє Bloomberg.

"Я думаю, що співпраця Ілона Маска і технічні відносини з іншими країнами заслуговують на увагу. Незалежно від того, чи робить він щось недоречне – я не натякаю на це. Я вважаю, що варто до них [зав’язків] придивитися. Але це все, що я скажу".

Минулого місяця, за даними співрозмовників агентства, адміністрація Байдена обговорювала, чи повинні США перевіряти окремі підприємства Маска з точки зору національної безпеки, зокрема – його купівлю Twitter і супутникову мережу Starlink компанії SpaceX.

Одним з елементів угоди з купівлі Twitter Inc. вартістю 44 млрд дол була присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Саудівської Аравії Альвалід бін Талал, криптобірда Binance, заснована і керована вихідцем з Китаю, і суверенний фонд Катару.

Крім того, автовиробник Маска Tesla отримує близько 25% своїх доходів з Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден порадив перевірити зв'язки Маска з іншими країнами 5.00 5 1
Політика / Світ
10.11.2022 399
Еще материалы раздела «Світ»