<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десертвсі новини дня
Політика
Україна
11.11.2022 509

У Києві та країнах Європи виявили кол-центри, які ошукували інвесторів на сотні мільйонів євро

Правоохоронці у Києві та країнах Європи припинили діяльність кол-центрів, які протягом двох років обманом змушували людей інвестувати сотні мільйонів євро через підставні веб-платформи.

imgonline_com_ua_resize_4tffstyr3g1tmfq_650x410_11.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що українські правоохоронці та міжнародні партнерів 8 та 9 листопада провели обшуки в кол-центрах в Албанії, Болгарії, Грузії, Північній Македонії та Україні. За їхніми результатами було заарештовано підозрюваних.

Зазначається, що підозрювані входять до складу організованої міжнародної злочинної групи (OCG), що причетна до інвестиційного шахрайства з використанням криптовалют. Для цього вони створювали десятки кол-центрів у кількох країнах та сотні онлайн-платформ.

"Підозрювані представлялися брокерами, які допомагатимуть інвесторам заробити великі гроші з невеликими вкладеннями. Вони обманювали потерпілих, завойовували їх довіру в Інтернеті та створювали кол-центри. В подальшому потерпілі інвестували кошти через веб-платформи, контрольовані злочинною організацією, та втрачали великі суми грошей", - сказано у повідомленні.

За даними слідства, сотні тисяч інвесторів по всьому світу потерпіли від шахрайства підозрюваних. Збитки оцінюють у 200 млн євро на рік. Зазначається, що розслідування кібершахрайства почалося у 2020 році.

Так, обшуки були проведені в кол-центрах та за місцями проживання фігурантів. Підозрюваних, що перебували у державах Європи, було затримано. Також було вилучено значну кількість комп’ютерної техніки за допомогою якої здійснювалась протиправна діяльність.

У Києві також було проведено ряд обшуків та виявлено незаконну діяльність кол-центрів. Правоохоронці вилучили велику кількість комп’ютерної техніки - понад пів тисячі ноутбуків, електронні носії інформації, камери відеоспостереження, мобільні телефони та чорнові записи.

Нагадаємо, двоє осіб створили фіктивні фірми та реалізовували неіснуюче паливо. Їх підозрюють у шахрайському заволодінні майном на 2 млн гривень.

Окрім того, у Києві викрили велике наркоугрупування, яке організував колишній поліцейський.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві та країнах Європи виявили кол-центри, які ошукували інвесторів на сотні мільйонів євро 5.00 5 1
Політика / Україна
11.11.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»