<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десертвсі новини дня
Політика
Європа
11.11.2022 676

Санду висловилася про те, що допоможе відновити повноцінний мир в Україні

Війна РФ в Україні також принесла багато шкоди Молдові.

56059e2a3a2225d63d0fc4fc8f33d04f_11.11.22

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що відновлення повноцінного миру в Україні буде лише тоді, коли російська армія повністю залишить територію країни. Пише ТСН. 

Про це вона заявила під час пресконференції з президенткою Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда".

Санду наголошує, необхідно докладати ще більше зусиль на глобальному рівні, аби РФ залишила українські території.

"Ми переконані, що необхідно більше зусиль, єдності та солідарності на глобальному рівні, щоб змусити Росію покинути Україну. Лише у такому разі мир може бути відновлено", - зауважила вона.

Президентка каже, що війна РФ в Україні також принесла багато шкоди Молдові. Зокрема, країна зіткнулася з енергетичною кризою, у якій енергоресурси використовують як зброю. "Ця енергетична війна" відбувається не тільки в її Молдові.

Санду додає, що мир в Україні важливий для добробуту всього континенту. "Війна принесла у Молдову велику економічну та соціальну шкоду, яку відчуває кожен громадянин", - пояснила вона.

Як повідомлялося, у Молдові прибічники проросійської партії влаштовують антиурядові протести. Побоюючись симпатики українцям від мешканців Молдови, Москва хоче максимально використати соціальне незадоволення людей: через економіку схилити уряд Молдови на свій бік.

Оценка материала:

5.00 / 1
Санду висловилася про те, що допоможе відновити повноцінний мир в Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
11.11.2022 676
Еще материалы раздела «Європа»