<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Україна
11.11.2022 801

Після звільнення Херсону три головні дороги в Крим будуть під вогневим контролем ЗСУ

Деокупація Херсону та території на правому березі Дніпра є стратегічно важливим для українських військових. Саме з цих позицій ЗСУ будуть тримати під вогневим контролем три головні дороги в Крим.

_ukr_viyskovi_osin_herson_gettyimages_1243797531_650x410_11.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника Міністерства оборони України Сергія Кузана, яке приводить Financial Times.

"Херсонська область, розташована на правому березі річки Дніпро, є стратегічно важливою з військової точки зору, оскільки вона дає нам вогневий контроль над дорогами з Криму, які використовуються росіянами як лінії постачання", - заявив Кузан.

За його словами, це завдасть дуже сильного удару по російських військах. Три важливі дороги, які пролягають на сухопутному мосту, і низка російських логістичних об’єктів і складів боєприпасів опиниться в зоні дії високоточної ракетної системи України, що постачається із Заходу. Це загрожуватиме критично важливому маршруту постачання, який підживлює військові дії Росії з півострова.

Ця близькість до Криму також може призвести до того, що Росія перекине більше сил на південь, щоб захистити підхід до анексованого півострова. Як заявляє видання, це території, з якої президент РФ Володимир Путін ніколи не міг би відступити: це його найважливіше військове завоювання за більш ніж два десятиліття правління. У Криму також базується Чорноморський флот Росії.

Нагадаємо, сьогодні українські захисники повідомили про звільнення Снігурівки та опублікували відповідне відео.

Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що ЗСУ з жовтня звільнили вже 41 населений пункт у Херсонській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Після звільнення Херсону три головні дороги в Крим будуть під вогневим контролем ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
11.11.2022 801
Еще материалы раздела «Україна»