<
НОВИНИ ДНЯ: Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна  "Полювання" на ухилянтів чи норма закону: військові пояснили, для чого у Києві збирають списки чоловіків для ТЦК  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травня  В Україні 12 травня переважно без опадів, вдень до +20°  Ракети до Patriot і не тільки. США оголосили новий пакет військової допомоги Україні  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 12 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.11.2022 425

США позбавили Росію статусу країни з ринковою економікою

Міністерство торгівлі США відкликало у Росії статус країни із ринковою економікою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Таке рішення ухвалено через широке втручання держави в російську економіку і дає можливість застосувати антидемпінгове законодавство США для усунення ринкових спотворень, спричинених цим втручанням, заявили в міністерстві.

Щоб отримати у США статус країни з ринковою економікою, держава має відповідати певним критеріям, прописаним в американському законі про тарифи, прийнятому в 1930 році.

Росія була визнана США країною з ринковою економікою у 2002 році. На країни з таким статусом не поширюється низка американських зовнішньоторговельних обмежень.

Наприклад, щодо них складніше запровадити антидемпінгові мита. Крім того, статус держави з ринковою економікою відіграв визначальну роль при вступі РФ до Світової організації торгівлі (СОТ) у 2012 році.

У 2021 році міністерство торгівлі США вперше за майже 20 років розглядало можливість позбавити Росію статусу країни з ринковою економікою, проте цей статус був підтверджений.

Оценка материала:

5.00 / 2
США позбавили Росію статусу країни з ринковою економікою 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
11.11.2022 425
Еще материалы раздела «Економіка»