<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Світ
12.11.2022 870

Велике приниження для Путіна: британський генерал висловився про відступ росіян з Херсона

Крім того, погіршиться моральний дух росіян.

ff47421321ad06f99fe1f549ad68608e_12.11.22

Ексзаступник верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТОЮ, генерал Річард Ширрефф вважає, що втрата РФ Херсона сане великим приниженням для російського диктатора Володимира Путіна. Пише ТСН. 

Про це він сказав у коментарі виданню Sky News.

"Херсон був першим захопленим містом. Він (Путін - Ред.) з великою помпезністю оголосив, що там буде "Херсонська губернія". Тому це масштабна поразка", - сказав генерал.

За його словами, це також погіршить і не без того низький моральний дух окупаційного війська. Шиффер наголошує, втрата Херсона буде мати "драматичний" вплив на стан окупантів.

"Ми бачили падіння російського духу на півночі в районі Харкова під час блискавичних нападів українців у вересні та на початку жовтня. Будь-яка форма відступу, подібна до цієї, різко вдарить по моральному духу росіян", - сказав він.

Ширрефф наголошує: Путін намагається "втримати якомога більшу частину окупованої України", аби відкрити можливість для переговорів. Разом з тим генерал додав, що українські партнери не повинні примушувати президента Володимира Зеленського до діалогу.

Нагадаємо, 9 листопада у російському Міноборони заявили прол відведення своєї армії з Херсона на лівий берег. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі каже, що у Вашингтоні вже бачать перші ознаки процесу.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що діями на Херсонщині російська армія намагається затримати ЗСУ, а не повністю зупинити український контрнаступ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Велике приниження для Путіна: британський генерал висловився про відступ росіян з Херсона 5.00 5 1
Політика / Світ
12.11.2022 870
Еще материалы раздела «Світ»