<
НОВИНИ ДНЯ: Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків  Зеленський про Gripen: пілоти мають почати тренуватися зараз, щоб не втрачати час  В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червнявсі новини дня
Політика
Світ
12.11.2022 772

Росія намагається залякати Європу, бо "м'яка сила" більше не діє – політолог

Росію у Європі майже ніхто більше не сприймає як "нормальну країну"

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_12.11.22

Росія більше не може впливати на Європу так званою "м'якою силою", тому використовує тільки залякування та шантаж. Пише ТСН. 

Таку думку висловив політолог, директор Центр демократичних принципів (Відень) Антон Шеховцов, пише Укрінформ.

Він зазначив, що раніше росіяни намагались створити імідж своєї країни, з якою можуть бути проблеми, але вона ні чим не відрізняється від інших.

"Але зараз Росія зрозуміла, що це все вже не працює, оскільки її поведінка зробила її жахливо токсичною. І тому вони використовують тепер виключно палку – погрозу ядерної війни, шантаж припинення енергопоставок тощо", - сказав Шеховцов.

Політолог зазначив, що наразі російські позиції на Заході дуже впали, від Москви тікають навіть ті "друзі", які не зробили цього після анексії Криму у 2014 році. Зараза у Кремля лишилось лише дві нейтральні країни - Китай та Індія.

"Щодо Європи, то там немає жодної великої політичної сили, яка б відкрито підтримувала Росію. Проросійську повістку в Європі можуть просувати хіба що різні антисистемні маргінальні рухи, які перебувають завжди в опозиції до всього, що роблять уряд та правлячі еліти", - заявив Шеховцов.

Крім того, у Росію може ще лишатись підтримка серед окремих бізнесменів, які готові знову працювати з росіянами, коли це буде можливо.

Коментуючи проросійську позицію прем’єра Угорщини, Шеховцов вказав на те, що "історично так склалося, що у великих європейських конфліктах Угорщина ніколи не займала правильну сторону історії", і тому "зараз ми бачимо таку історичну неперервність".

При цьому політолог додав, що у Кремля може бути сильний компромат на Віктора Орбана, тому він вимушений підтримувати Росію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія намагається залякати Європу, бо "м'яка сила" більше не діє – політолог 5.00 5 1
Політика / Світ
12.11.2022 772
Еще материалы раздела «Світ»