<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Світ
13.11.2022 583

Глава Міноборони Британії про втечу окупантів з Херсона: ще один стратегічний провал РФ

Втеча окупаційних військ з Херсона стала ще один стратегічним провалом Росії. Розв'язавши війну, Кремль лише здобув приниження та ізоляцію.

_uolles_gettyimages_1239260901_9_650x410_13.11.22

Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони у Twitter.

"Анонсований Росією вихід із Херсона став черговим стратегічним провалом для них. У лютому Росія не змогла захопити жодної зі своїх великих цілей, окрім як Херсону", - зазначив Воллес.

Він вважає, що росіяни мають запитати себе, чому керівництво їхньої країни розв'язало війну. Міністр підкреслив, що російська армія втратила багато військових в Україні, а Кремль натомість лише здобув міжнародну ізоляцію й приниження.

"Україна й надалі тиснутиме, а Велика Британія й міжнародна спільнота продовжать підтримувати їх. У той час як ми вітаємо відступ (окупантів із Херсону, - ред.), ніхто не буде недооцінювати триваючу загрозу, яку становить Російська Федерація", - додав Воллес.

Нагадаємо, у США заявили, що звільнення Херсона стало для України надзвичайною перемогою. Проте у Білому домі наголосили, що загроза все ж залишається, оскільки немає підтверджень, що РФ вивела всі війська із правого берега Дніпра.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Міноборони Британії про втечу окупантів з Херсона: ще один стратегічний провал РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
13.11.2022 583
Еще материалы раздела «Світ»